Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) и Надзорният съвет на

...
Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) и Надзорният съвет на
Коментари Харесай

Ново решение за направленията, които издават личните лекари

Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) и Надзорният съвет на НЗОК реализираха единодушие да няма предел в направленията, които персоналните лекари издават на диспансеризираните пациенти за експерт. Това мнение показаха пред публицисти доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС и Момчил Мавров, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК след края на почналите през днешния ден договаряния сред управленията на двете институции за нов Национален рамков контракт 2023-2025 година

Тази опция ще влезе в действие след приемането на бюджета на НЗОК, защото за нея ще се нужни спомагателни средства, сподели Мавров. 

Постигнахме кардинално единодушие за контрола, осъществяван от страна на НЗОК, ще позволим еластичност на лечебните заведения, с цел да могат до 10 % от леглата в една клиника да се " трансферират “ в идентична клиника, ще намерим и решение за хабилитираните лица, които са ръководители на катедри, тъй че да могат да работят в лечебните заведения, сподели доктор Маджаров. 

Към момента нищо не сме приели, посочи Мавров и уточни, че се разисква облекчение на лекарите във връзка с глобите, като следва да се доуточни кое нарушаване ще се схване като първи случай. Преди съвещанието доктор Маджаров сподели, че предлагането на БЛС е при първо намерено нарушаване от един вид да има едно наказване, а не кумулиране, и проверяващите категорично да означават, че при наново също нарушаване, ще бъде налагана глоба за всеки обособен случай. Днес не са коментирани размерите на глобите.

БЛС евентуално ще предложи на НЗОК да подпишат анекс за текстове, които не са обвързани с бюджета, сподели още доктор Маджаров. Не може да се каже по кое време ще бъде подписан нов рамков контракт, добави той.

След приемането на бюджета договорните сътрудници ще разискват цените и размерите по новия контракт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР